środa, 25 września 2013

Co z zrobić z cukinią odc.2

To będzie kolejny błyskawiczny sposób na obiad w towarzystwie letnich warzyw. Przy okazji przetestujemy zakupiony niedawno cypryjski ser halloumi/ hallim.
W moim koszyku wciąż dużo warzyw. Papryki czekają na swoją kolej na gałązkach. A ja szukam pomysłów na ich wykorzystanie.
A na dodatek, zupełnie eksperymentalnie, zdobyliśmy ser halloumi. Rarytas ten dostępny był na Bazarze Smakoszy i po degustacji postanowiliśmy kupić kawałek. Mam słabość do serów, które "skrzypią" kiedy się je gryzie. I halloumi taki właśnie jest. A przy tym jest delikatny i świetnie nadaje się do obróbki termicznej. A skoro tak, to czy nie warto go ugrillowac? Oj warto!
Na nasze szaszłyki składały się żółte i pomarańczowe papryki, cukinia, cebula i plasterki sera halloumi. Wszystko lekko skropione oliwą i posypane solą ziołowa. Szaszłyki przyrządziliśmy na grillu, ale równie dobrze można je zrobić na patelni albo w piekarniku. Pyszny, szybki i zdrowy obiad. A halloumi naprawdę jest stworzony do grillowania!

2 komentarze:

  1. Mmmm... wygląda pysznie i zdrowo! :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) A człowiek by pomyślał, że te dwa terminy się wykluczają;)

      Usuń